A bemutató anyagok használata

 

A bemutatófilmek elérhetőek a YouTube-on HD minőségben és elérhetőek a saját kiszolgálónkon lényegesen jobb minőségben.

A letölthető avi vagy av_ kiterjesztésű klippek képet és hangot is tartalmazó fájlok. A bal oldali kamera ikonra kattintva a lejátszás automatikusan indul el, ha az "avi" kiterjesztéshez a gépen hozzá van rendelve egy lejátszó eszköz. Ha az automatikus lejátszás tiltva van, akkor az avi kiterjesztésű videó is letölthető a saját gépre. Ha nem sikerül az avi fájl letöltése (nem egyszerű a hozzárendelés és az automatikus lejátszás tiltása), akkor töltsük le az av_  kiterjesztésű fájlt. Az av_ kiterjesztésű fájlt csak letölteni lehet, a letöltés után vissza kell nevezni avi kiterjesztésüre, ezt követően bármilyen lejátszóval lejátszható.

Ha az Internet sávszélessége kicsi és ezért a kép vagy a hang akadozik, akkor a töltsük le az anyagot a saját gépre. A sajátgépre letölthető filmek 1024*768-as felbontásúak és miután nem  ritkán igen nagyok, letöltésükhöz esetleg jelentősebb időre van szükség.

 

A lejátszáshoz mellékelünk egy nagyon okos kis exe programot. A Vírusvédelem kijátszása érdekében ezt "ex_" formában is letölthetjük. Ekkor a letöltés után a fájl vissza kell nevezni exe-re.

A CamPlay.exe program telepítése magától értetődő.

 

A lejátszás történhet a Windows saját eszközével a Windowd Media Playerrel, de bármilyen más gyártó terméke is megfelel (pl.: RealPlayer).

Az egyik legjobb alkalmazás az ingyenes elérhető, magyar nyelvű VLC lejátszó.

 

A WMP használata:

A film elindulását követően célszerű teljes ablakos lejátszást beállítani. A teljes képernyős megjelenítés beállítása WMP esetében a bal alsó sarokban található.

 

A teljes képernyős módban az egeret megmozdítva megjelennek a kezelő gombok, így a film leállítható és tanulmányozható a képen látható filmkocka. Újból elindítva a vetítést a kezelőgombok maguktól eltűnnek.

 

A WMP beállítása alapértelmezett lejátszónak:

Elérés: Intéző /  Eszközök / Mappa beállításai

 

 

A teljes képernyős mód beállítása:

 

ITT

 

 

 

 

 

A WMP engedélyezése:

A Windows Media Player A Windows egyik összetevője, ezért használatához a Windows Programok telepítése és törlése / Windows összetevők hozzáadása / Windows Media Player pontban engedélyezni kell. A program az engedélyezés után megjelenik a "Minden program" panelen (Indítása a Futtatás pontról "C:\Program Files\Windows Media Player\wmplayer.exe" /prefetch:1). Az engedélyezés után a program automatikusan felajánlja a frissítést (jelenleg a WMP 11-re), amit célszerű meg is csinálni. A frissítés meglehetősen sokáig tart. A 11-es verzió csak érvényes Windows-on hajlandó futni.

 

 

Hibajavítás:

 

Első lépésként mindig frissítsük az operációs rendszert.

 

Az avi kiterjesztésű fájl nem játszható le:

A leggyakoribb hiba az, hogy a gépen nincs, vagy hibás a "Codec". Windows Xp, Vista, 7 operációs rendszerek esetén le kell tölteni és telepíteni kell a DivX codecet: DivXInstaller.exe  Ha a vírusvédelem nem engedélyezi az exe fájlok letöltését, akkor a DivXInstaller.ex_ fájlt kell letölteni majd a kiterjesztést visszanevezni. Az igazán jó vírusvédelem azonban felismeri, hogy be akarjuk csapni és az ex_ kiterjesztést sem fogja letölteni. Ekkor más módon kell megszerezni a friss codecet.

 

Lejátszók:

Ha az WMP vagy a nem felel meg az eléképzelésünknek, akkor innen letölthető egy univerzális szabad felhasználású lejátszó: vlc-1.0.5hu-win32.ex_ ill. vlc-1.0.5hu-win32.exe

 

Vissza a lap tetejére